KAPARİ NEDİR

KAPARİ Güneş seven,sıcak bölge bitkisi olarak bilinen ancak 1200 rakımlarda bile yetişebilen kapari(gebere), yurdumuza önemli miktarda döviz getiren bir bitkidir. Yaz aylarında, atıl işgücünün değerlendirilmesi yönüyle işsizliği azaltması ve toplayıcılarına yeterli gelir sağlaması büyük avantajdır.

EREZYONLA MÜCADELEDE KAPARİ

Çok yıllık derin köklü ve yayılıcı özelliği ile iyi bir erozyon kontrol bitkisidir.Bu bitki, yurdumuzun uygun bölgelerinde, erozyona tabi yerlerde, tarımı yapılabilir.

EKİM ALANLARI

normal kültür bitkisinin yetişmediği ya da ekonomik gelir elde edilemeyen güneye meyilli arazilerde yetiştirilerek daha çok döviz geliri sağlanıp, işsizlik kısmen önlenebilir.

TOHUMDAN HASATA

Gebere yetiştiriciliği mutlaka tohumla üretilen fidanlarla yapılmalıdır. Doğadan sökülerek yapılan yetiştiricilik başarılı olmadığı gibi doğanın dengesini de bozmaktadır.

PEYZAJDA KAPARİ

Son yıllarda çevre düzenlemede ve karayolları kenarlarında toprak kaymalarını önlemek, yeşil bitki örtüsü oluşturmak amacıylada dikim alanları artmıştır.

KAPARİ FİDANI TEMİNİ

Siparişleriniz için iletişim adresimizden bize ulaştığınızda yurdumuzun her yerine anlaşmalı olduğumuz kargo ile en ekonomik taşıma bedeli karışığında 24 saat ile 48 saat arasında teslim edilir. Ambalajlarımız 100 adetlik demetler şeklinde olup öncelikle büyük boy naylon ambalajlara ıslak kâğıtlar arasında sarılıp daha sonra darbe görmeyecek şekilde paketlenerek sizlere ulaştırılır.5000 ve üzeri siparişleriniz toptan olduğundan fiyatta kolaylık sağlanır.

KAPARİNİN İKLİM İSTEĞİ

Kapari Akdeniz ikliminin doğal bitkisi olup iklimin hâkim olduğu ülkelerde 1200 rakıma kadar birçok yerde kendiliğinden yetiştiğini görmek mümkündür. Toprak derinliği iyi olan yıllık yağış miktarı 600 mm.nin üstünde olan ve kışları -15 c.dereceden daha soğuk olmayan bölgeler kapari tarımı için uygundur.

Sahil şeridinde Capari Ovata çeşidine daha çok rastlanır. Rakım yükseldikçe Capari Sipinosa yaygınlaşır. Tomurcukları değerlendirilen Pazar değeri olan ve üretimi yapılmaya çalışılan Capari Sipinosadır. Ülkemizde Ege, Akdeniz ve Marmara ikliminin hüküm sürdüğü her yerde kıraçta dahi kendiliğinden çıkan kaparilere rastlamak mümkündür.

İç Anadolu’da ise Çorum’un Osmancık ve Dodurga ilçelerinde de kendiliğinden mevcut kapari alanları olduğu gibi kültüre alınan sahalar da mevcuttur. Erzurum İspir’de, Artvin Yusufeli’nde ve Güneydoğu illerinin tamamında her yörede mevcuttur.

--%>